250 g varškės (geriau riebesnė)
1 šaukšto cukraus (jei mėgstate saldžiai, tada dėkite daugiau)
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
3 kiaušinių
150 g miltų
3–4 slyvų
500 ml aliejaus virti
miltelinio cukraus apibarstyti
Gaminimo eiga:
Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užmaišykite tešlą.
Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Puode įkaitinkite aliejų.
Drėgnomis rankomis suformuokite spurgytes į vidų įspaudę po gabaliuką slyvos ir dėkite į įkaitintą aliejų. Virkite aliejuje vis vartydami, kad gražiai apskrustų ir visiškai išvirtų.
Sudėkite išvirusias spurgas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Apiberkite milteliniu cukrumi.