20 sumuštinukų
Sumuštinukams:
1 prancūziško batono
1 vidutinio dydžio cukinijos
200 g plonai supjaustyto vytinto kumpio
50 g bri sūrio
Užtepėlei:
200 g saulėje džiovintų pomidorų
bazilikų lapelių (1 šakelės)
20 alyvuogių
Papuošti:
liucernų daigų
Gaminimo eiga:
Paruoškite sumuštinukus: batoną supjaustykite storais griežinėliais. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, įkaitinkite sausą keptuvę ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad būtų minkštos. Nesudeginkite. Iškeptus gabaliukus palikite atvėsti.
Pagaminkite užtepėlę: trintuvu sutrinkite pomidorus, bazilikus ir alyvuoges.
Suformuokite sumuštinukus: sūrį supjaustykite juostelėmis ir padalykite į tris dalis. Ant batono užtepkite užtepėlės, uždėkite keptą cukiniją, susuktą kumpio gabalėlį, sūrio, daigų ir smeigtuku viską susmeikite.
Receptas – iš Pauliaus Strasevičiaus receptų knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“ (leidykla „Virtuvės knyga“), skirtos visiems, kurie mėgsta rengti užkandžių vakarėlius. Knygoje autorius pateikia 101 lengvai ir greitai pagaminamų užkandžių receptą.