Jums reikės:
1,5 litro vandens,
200 g vištos filė,
80 g ryžių,
1 didesnės morkos,
2 bulvių,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
0,5 a. š. kario,
300 g lydyto sūrio,
druskos,
pipirų,
šviežių krapų.
Darbo eiga:
Į vandenį beriame druskos, pipirų ir verdame vištos filė apie 20 min. Tada išimame vištieną ir supjaustome mažais gabaliukais.
Į mėsos sultinį beriame ryžius, paverdame apie 5 min., tada dedame kubeliais pjaustytas bulves, burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytą svogūną. Verdame, kol bulvės ima minkštėti.
Sudedame supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką ir beriame kario. Paverdame apie 10 min.
Nukeliame puodą nuo ugnies, dedame sūrį, maišome, kol jis išsilydo. Įberiame krapų. Skanaus!
P. S. Soti labai švelnaus skonio sriuba.