Reikės:
6 kietai virtų kiaušinių
60 g rūkytos lašišos
60 g šviežio tepamojo sūrio
druskos
pipirų
¼ citrinos
garstyčių (nebūtinai)
Papuošti reikės:
rūkytos arba sūdytos lašišos
petražolių
Gaminimo eiga:
Nulupkite kiaušinius ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Atsargiai išimkite trynius ir sudėkite juos į trintuvą. Sudėkite rūkytą lašišą, tepamąjį sūrį, druską ir pipirus, garstyčias (jei naudojate), įpilkite šiek tiek šviežiai spaustų citrinos sulčių ir sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau prieskonių.
Kiekvieną kiaušinio pusę užpildykite lašišos ir tepamojo sūrio mase.
Papuošti skirtą lašišą supjaustykite mažais pailgais trikampiais – „morkytėmis“. Išdėliokite juos ant įdarytų kiaušinių ir pridėkite po petražolės lapelį.
„Iki“ receptas