Pradinis / Receptai / Sveikas daržovių troškinys su naminiu pomidorų padažu

Sveikas daržovių troškinys su naminiu pomidorų padažu

Jei kas nors kada pasakys, jog daržoves valgyti yra labai neįdomu ir neskanu, būtinai pagaminkite šitą daržovių troškinį ir išsklaidykite šiuos gandus!

Naminis pomidorų padažas

Jums reikės:

5 šviežių pomidorų,
2–3 skiltelių česnako (susmulkintų),
1/2 svogūno (supjaustyto),
gero žiupsnelio supjaustytų bazilikų (galite naudoti ir džiovintus),
žiupsnelio jūros druskos,
žiupsnelio paprikos,
žiupsnelio aitriosios paprikos / malto raudonojo pipiro,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šlakelio obuolių acto (pasirinktinai).

Darbo eiga:

Nulupame pomidorus ir išimame sėklas. Kaip lengviau nulupti? Įmeskite pomidorus į verdantį vandenį – po 15–30 sekundžių jų odeles bus lengva nulupti.

Visus ingredientus dedame į galingą maisto maišytuvą ir suplakame. Tada padažą supilame į virimo indą ir paviriname 10–15 minučių. Padažas paruoštas!

Daržovių troškinys

Jums reikės:

1 kopūsto galvos,
4 morkų,
1 nedidelio svogūno,
2–3 česnako skiltelių,
naminio pomidorų padažo (receptas pateiktas prieš tai),
2 raudonųjų paprikų,
žiupsnelio rožinės Himalajų druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
2 didelių puodelių jazminų („Jasmin“) ryžių,
nerafinuoto kokosų aliejaus.

Darbo eiga:

Sutarkuojame arba supjaustome nuluptas morkas, kopūstus. Į mažus kubelius supjaustome papriką.

Ištepame puodą arba didelę keptuvę kokosų aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną ir česnaką (su žiupsniu druskos ir juodųjų pipirų). Pakepiname 5 minutes (kol truputį paruduoja), tada dedame morkas.

Įpilame pusę puodelio vandens ir leidžiame jam užvirti. Viską išmaišome ir paviriname apie 10 minučių. Morkoms suminkštėjus, dedame supjaustytą kopūstą ir papriką. Užpilame dar trupučiu vandens ir pakaitiname apie 10 minučių vis pamaišydami.

Supilame namie pagamintą pomidorų padažą, viską gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir pakaitiname 5–8 minutes.

Paruoštą troškinį sumaišome dideliame inde su ryžiais. Jeigu ryžiai atšalo, viską dar kartelį pašildome ant mažos ugnies.

Patiekiame ir mėgaujamės! Skanaus!

www.healthyhappened.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top