Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Šventinis gėrimų meniu: gėrimas, kuriam neatsispirs išskirtinių skonių mėgėjai
Receptai

Šventinis gėrimų meniu: gėrimas, kuriam neatsispirs išskirtinių skonių mėgėjai

ATNAUJINTA:2 gruodžio, 2025Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Artėjant vakarėliams ar šventėms, norisi nustebinti svečius ypatingu maisto ir gėrimų meniu. Imame ieškome gėrimų, kurie ne tik atrodytų, bet ir būtų kitokie skoniu ir dizainu. Vis populiarėjantis fermentuotas gėrimas kombučia – būtent tai, ko reikia. 

Kombučia šventiniame meniu – alternatyva tradiciniams gaiviesiems gėrimams

Kombučia gali tapti netikėta ir stilinga staigmena, praturtiniančia bet kurį šventinį gėrimų meniu. Jos lengvai gazuota konsistencija ir žolelių-arbatos gaiva suteikia  šventinio stalo asortimentui egzotikos ir unikalaus skonio patirčių. 

Dietologų nuomone, kombučia puikiai tinka gurkšnoti vakarėlyje vietoje limonado ar kitų saldžių gėrimų. Pavyzdžiui, papildžius kombučią tarkuotu imbieru, obuolių sultimis, cinamono lazdele ar citrinos griežinėliu, įgaunamas kalėdinis aromatas ir gaivesnis skonis. Toks prieskonių derinys ne tik skaniai papildo šventinį meniu, bet ir sustiprina kombučios antioksidantines bei priešuždegimines savybes. 

Be to, kombučia – puikus pasirinkimas sveikatos entuziastams vakarėliuose ar renginiuose: jos gurkšnojimas padeda sumažinti įprastų saldžių ar alkoholinių gėrimų vartojimą, o sportuojančius ir lengvai energizuoja. Kai kurie vietiniai gamintojai netgi siūlo pačių paruoštų unikalių receptų. Pavyzdžiui, lietuviškas Kaune gaminamas „Kambo Kombucha“ siūlo skonių derinius su gaurometės žole ir citrinžole, išlaikant natūralią gėrimo sudėtį. Ši gamintojo kombučios skoniai tinka tiek įprastam kasdieniam meniu, tiek stilingam ir unikaliam renginiui ar šventei.  

 

Skirtingi „Kambo kombučia“ skoniai – skirtingo skonio mėgėjams 

Gauromečio žolė – Citrinžolė – patiks renginio svečiams, kurie vertina švelnius, žolelių pagrindu pagamintus gėrimus ir vengia saldumo. Mėgsta „minimalizmą“ ir subtilumą. Puikus pasirinkimas veganiško ar natūralaus meniu gerbėjui.

Vyšnia – Mėlynės – tiks norintiems uoginio, malonaus ir lengvai salstelėjusio skonio. Puikiai tinka vaikams, šeimoms ar tiems, kurie pirmą kartą ragauja kombučios.

Kokosas – Imbieras – Ananasas – ieškantiems tropinio, vasariško poskonio. Tokie svečiai dažniausiai mėgsta kokteilius, egzotiką ar gaivą be cukraus. Puikiai tinka vasaros šventėms ar „be alkoholio“ kokteiliams.

Imbieras –  Svarainis – Pipiras – mėgstantiems ryškius, gurmaniškus skonius su šiek tiek aitrumo. Tinka svečiams, kurie nori kažko išskirtinio, netikėto. Puikus pasirinkimas vyrams ar maisto entuziastams.

Medus – Citrina – Putinų uogos – tiems, kurie mėgsta švelnų, natūralų saldumą be cukraus. Tinka tiems, kurie nori sveikesnės alternatyvos desertiniam gėrimui. Puikiai dera prie sūrių ar kepinių.

Cola Botanic – vertinantiems klasikinį kolos skonį, bet norintiems sveikesnio, natūralaus varianto. Tinka „old school“ skonių mėgėjams ar tiems, kurie įpratę prie gazuotų gėrimų, bet nori naujo skonio patirties. 

Kombučia – tai dovana ir stalo akcentas viename, kuris  praturtina šventinį stalą ir skatina švęsti šiuolaikiškai – skaniai, sveikai ir atsakingai.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisŠventinis vakaras „Saulėja SPA“ subūrė veiklias Lietuvos moteris: pristatyta nauja laida „Diena su veiklia lietuve“
Kitas straipsnis Tarptautinė žmonių su negalia diena – kai sportas tampa pokyčio pradžia

Susiję straipsniai

Gardi ir gurmaniška idėja su trumais

2 gruodžio, 2025

Lėti rytai – investicija į emocinę sveikatą: ką sako specialistai

28 lapkričio, 2025

Prėskučiai, parpeliai ir kleckučiai – koks šventinis kepinys slepiasi po šiais pavadinimais?

28 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

Pastaba
Mūsų Turinyje gali būti nuorodų į trečiųjų šalių turinį, trečiųjų šalių šaltinius, ar reklamos užsakovų turinį, už kurį mes neprisiimsime jokios atsakomybės. Nuoroda iš mūsų Turinio ar su Turiniu susijusių kitų Paslaugų į Trečiųjų šalių susietą turinį nereiškia, kad mes pritariame tokiam turiniui. Trečiųjų šalių tinklapiuose gali būti informacijos, su kuria mes nesutinkame, taip pat žalingos informacijos. Mes neteikiame jokių garantijų ar pareiškimų dėl Trečiųjų šalių susieto turinio. Už visą informaciją, kurią galite pasiekti per nuorodas į kitus tinklapius, atsako tik tie, kas pateikė tą turinį, ir jūs naršote ar naudojatės tokiu turiniu išimtinai savo rizika.
© 2025 Žurnalas Lietuvė.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.