Artėjant vakarėliams ar šventėms, norisi nustebinti svečius ypatingu maisto ir gėrimų meniu. Imame ieškome gėrimų, kurie ne tik atrodytų, bet ir būtų kitokie skoniu ir dizainu. Vis populiarėjantis fermentuotas gėrimas kombučia – būtent tai, ko reikia.
Kombučia šventiniame meniu – alternatyva tradiciniams gaiviesiems gėrimams
Kombučia gali tapti netikėta ir stilinga staigmena, praturtiniančia bet kurį šventinį gėrimų meniu. Jos lengvai gazuota konsistencija ir žolelių-arbatos gaiva suteikia šventinio stalo asortimentui egzotikos ir unikalaus skonio patirčių.
Dietologų nuomone, kombučia puikiai tinka gurkšnoti vakarėlyje vietoje limonado ar kitų saldžių gėrimų. Pavyzdžiui, papildžius kombučią tarkuotu imbieru, obuolių sultimis, cinamono lazdele ar citrinos griežinėliu, įgaunamas kalėdinis aromatas ir gaivesnis skonis. Toks prieskonių derinys ne tik skaniai papildo šventinį meniu, bet ir sustiprina kombučios antioksidantines bei priešuždegimines savybes.
Be to, kombučia – puikus pasirinkimas sveikatos entuziastams vakarėliuose ar renginiuose: jos gurkšnojimas padeda sumažinti įprastų saldžių ar alkoholinių gėrimų vartojimą, o sportuojančius ir lengvai energizuoja. Kai kurie vietiniai gamintojai netgi siūlo pačių paruoštų unikalių receptų. Pavyzdžiui, lietuviškas Kaune gaminamas „Kambo Kombucha“ siūlo skonių derinius su gaurometės žole ir citrinžole, išlaikant natūralią gėrimo sudėtį. Ši gamintojo kombučios skoniai tinka tiek įprastam kasdieniam meniu, tiek stilingam ir unikaliam renginiui ar šventei.




Skirtingi „Kambo kombučia“ skoniai – skirtingo skonio mėgėjams
Gauromečio žolė – Citrinžolė – patiks renginio svečiams, kurie vertina švelnius, žolelių pagrindu pagamintus gėrimus ir vengia saldumo. Mėgsta „minimalizmą“ ir subtilumą. Puikus pasirinkimas veganiško ar natūralaus meniu gerbėjui.
Vyšnia – Mėlynės – tiks norintiems uoginio, malonaus ir lengvai salstelėjusio skonio. Puikiai tinka vaikams, šeimoms ar tiems, kurie pirmą kartą ragauja kombučios.
Kokosas – Imbieras – Ananasas – ieškantiems tropinio, vasariško poskonio. Tokie svečiai dažniausiai mėgsta kokteilius, egzotiką ar gaivą be cukraus. Puikiai tinka vasaros šventėms ar „be alkoholio“ kokteiliams.
Imbieras – Svarainis – Pipiras – mėgstantiems ryškius, gurmaniškus skonius su šiek tiek aitrumo. Tinka svečiams, kurie nori kažko išskirtinio, netikėto. Puikus pasirinkimas vyrams ar maisto entuziastams.
Medus – Citrina – Putinų uogos – tiems, kurie mėgsta švelnų, natūralų saldumą be cukraus. Tinka tiems, kurie nori sveikesnės alternatyvos desertiniam gėrimui. Puikiai dera prie sūrių ar kepinių.
Cola Botanic – vertinantiems klasikinį kolos skonį, bet norintiems sveikesnio, natūralaus varianto. Tinka „old school“ skonių mėgėjams ar tiems, kurie įpratę prie gazuotų gėrimų, bet nori naujo skonio patirties.
Kombučia – tai dovana ir stalo akcentas viename, kuris praturtina šventinį stalą ir skatina švęsti šiuolaikiškai – skaniai, sveikai ir atsakingai.
