Reikės:
6–8 mandarinų
1 šaukšto obuolių sidro acto
⅓ puodelio aliejaus
1 puodelio cukraus
1 puodelio pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 ⅔ puodelio miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
uogienės
Gaminimo eiga:
Apskritą kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Ant indo dugno išdėliokite mandarinų skilteles.
Sumaišykite pieną, actą, vanilę ir aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite drėgnus ingredientus į sausus ingredientus ir išmaišykite.
Supilkite mišinį ant mandarinų ir kepkite 25–30 minučių 180 °C temperatūroje.
Kai pyragas bus iškepęs, palikite apie 10 minučių atvėsti, tada apverskite aukštyn kojomis ir užpilkite uogiene. Jei turite šiek tiek daugiau kantrybės ir laiko, vietoj uogienės pyragą galite aplieti apelsinų glajumi (sumaišykite 2 puodelius cukraus, 2 valgomuosius šaukštus sviesto, 4 arbatinius šaukštelius apelsinų sulčių ir ½ arbatinio šaukštelio apelsino žievelės ir užpilkite ant atvėsusio pyrago).
„Iki“ receptas