2–3 porcijoms:
~1 kg vienodo dydžio šviežių bulvyčių
250 g karštai rūkytos antienos filė
100 g šviežių špinatų
Padažui:
125 g graikiško arba tiršto natūralaus jogurto
pusės ilgavaisio agurko
2 česnako skiltelių
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos
maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Kruopščiai nuplaukite bulvytes ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo.
Padažui išilgai perpjaukite agurką ir išimkite sėklas. Sutarkuokite burokine tarka, užberkite druskos, išmaišykite ir sudėkite į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo (laukiau apie 15 min., kol virė bulvės). Agurkus nuspauskite, dėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite krapus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Bulvytes perpjaukite į kelias dalis (pjauti nebūtina, jei jos labai mažos), berkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite, kol apskrus.
Tuomet dėkite juostelėmis pjaustytą mėsytę, kepkite keletą minučių.
Keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite špinatus, permaišykite kelis kartus, kol jie sukris.
Patiekite su padažu.