
10 porcijų
Reikės:
- 360 g sausainių (naudojau sausainius „Gaidelis“)
- 150 ml grietinės
- 150 g sviesto
- 5 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų kakavos
- 100 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužykite.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite laužytą šokoladą, cukrų, kakavą ir grietinę. Masę virkite ant vidutinės kaitros maišydami, kol taps vientisa.
Šokoladine mase užpilkite sausainius ir gerai išmaišykite.
Suformuokite „Tinginį“ ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų ir sustingtų.
Pastaba: naudokite kokybišką kakavą ir jos negailėkite. Kuo daugiau įdėsite, tuo išraiškingesnis bus skonis.