8 porcijoms:
apie 250 g sausainių „Damų piršteliai“
500 g maskarponės sūrio
4 kiaušinio trynių
150 g cukraus
maždaug 1 su puse puodelio juodos kavos (vidutinio stiprumo)
70 ml aromatizuoto vyno su kiaušiniais (galite keisti kiaušinių, kavos, kremo likeriu)
maždaug 6 šaukštų nesaldintos kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol masė taps balta. Sudėkite maskarponę ir dar kartą išplakite.
Kavą sumaišykite su aromatizuotu vynu ar likeriu ir supilkite į plačią lėkštę (joje reikės mirkyti sausainius).
Pasiruoškite platų gilų indą (geriau stačiakampį, maždaug 25×30 cm), kuriame ruošite desertą*.
Dviem pirštais imkite sausainį, jį laikykite horizontaliai. Sausainio apačią vos 1,5–2 sekundėms pamerkite į kavą (turi tik šiek tiek sudrėkti, bet nepersisunkti) ir dėkite į pagrindinį indą. Taip mirkytais sausainiais išklokite visą indo dugną.
Tada ant sausainių tepkite storą sluoksnį maskarponės kremo ir apibarstykite kakava.
Viską pakartokite nuo pradžių, kol gausite du sausainių, kremo ir kakavos sluoksnius.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug 6 valandoms, kad desertas susistovėtų.
* Desertą taip pat galite sluoksniuoti vienos porcijos indeliuose, tačiau šiuo atveju sausainius reikia laužyti ir tai nėra labai patogu.