
Reikės:
600 g sausainių („damų pirštelių“)
400 g kreminio sūrio
1 kg uogų (pasirinktinai)
4 žaliųjų citrinų
4 šaukštų cukraus
1 saujos pipirmėčių
100 ml vandens
500 ml grietinėlės
200 g miltelinio cukraus
500 g maskarponės sūrio
Gaminimo eiga:
Išspauskite citrinų sultis. Dubenyje sumaišykite uogas su vandeniu, cukrumi, pipirmėtėmis ir puse turimų sulčių. Palikite 10 minučių.
Kitame dubenyje sudėkite grietinėlę, miltelinį cukrų, sūrį ir likusias sultis. Viską kruopščiai išmaišykite.
Susidariusį sirupą iš sumaišytų uogų, vandens, cukraus, pipirmėčių ir žaliųjų citrinų sulčių supilkite į atskirą indą, kuriame bus patogu mirkyti sausainius.
Pamerkite sausainius į sirupą ir suformuokite pirmąjį torto sluoksnį. Antras sluoksnis – sūrio kremas, jį apibarstykite uogomis.
Padarykite dar kelis sluoksnius tokia pačia eiga, kad viršuje liktų sūrio kremas.
Tortą nakčiai palikite šaldytuve.
Papuoškite migdolų drožlėmis, pipirmėtėmis ir uogomis.