Pradinis / Receptai / Tiškevičiaus koldūnai

Tiškevičiaus koldūnai

Gastronominio paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas dalijasi ypatingu receptu – kviečia pasigaminti LDK didikų Tiškevičių mėgstamiausių koldūnų su kumpiu ir baravykais.

Asociatyvi nuotr. iš Pexels

Tešlai reikės: 

2 stiklinių miltų
2 kiaušinių
žiupsnio druskos

Įdarui reikės:

140 g džiovintų baravykų
2 svogūnų
2–3 šaukštų sviesto
200 g riebaus rūkyto kumpio
2 kiaušinių
druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Iš miltų, kiaušinių, žiupsnio druskos ir virinto vandens suminkykite standžią tešlą. Džiovintus grybus praskalaukite, pavirkite, kol suminkštės, ir smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, nuspauskite sultis, pakepinkite su dideliu šaukštu sviesto, sumaišykite su grybais, dviem kiaušiniais, žiupsniu druskos ir pipirų. Rūkytą kumpį sukapokite peiliu ir sumaišykite su grybais.

Plonai iškočiokite tešlą, lygiais atstumais sudėliokite eilę įdaro rutuliukų, užlenkite ant jų tešlos kraštą, formele išspauskite koldūnus ir užlankstykite jų kraštelius. Kartokite, kol sunaudosite visą įdarą.

Koldūnus suleiskite į verdantį vandenį, kai iškils į paviršių – nukoškite. Patiekite užpylę su sviestu pakepintu likusiu svogūnu. 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top