Pradinis / Receptai / Tortas „Paukščių pienas“

Tortas „Paukščių pienas“

Biskvitui reikės:

50 g miltų,
50 g cukraus,
1 kiaušinio,
2 kiaušinių trynių,
½ šaukštelio kepimo miltelių.

Suflė reikės:

2 kiaušinių baltymų,
250 g cukraus,
150 g sviesto,
100 g saldinto sutirštinto pieno,
1 valg. šaukšto citrinos sulčių,
10 g želatinos,
10 g vanilinio cukraus.

Glajui reikės:

100 g šokolado (naudojau šokoladą, kuriame 72 proc. kakavos),
50 g sviesto.

Gaminimas:

Biskvitas. Kiaušinį ir du trynius gerai išplakite plaktuvu iki purumo, pamažu berdami cukrų (plakite ne mažiau kaip 5 minutes).

Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais, suberkite į išplaktą kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.

Biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais (mano forma 23 cm skersmens) ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 10–15 minučių.

Iškepusį biskvitą atvėsinkite, tada atsekite torto formą ir nuimkite nuo biskvito popierių. Biskvitą dėkite ant grotelių ir palikite, kol visiškai atvės.

Torto formą išplaukite, nusausinkite ir įdėkite apverstą biskvitą.

Suflė. Saldintą sutirštintą pieną išplakite su kambario temperatūros sviestu iki purumo.

Želatiną užpilkite 80 ml vandens ir palikite 10 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų, ir leiskite truputį pravėsti.

Į puodą suberkite cukrų ir įpilkite 80 ml vandens. Virkite sirupą apie 10–15 minučių ant vidutinės ugnies visą laiką maišydami. Jei turite termometrą – puiku, reikia virti iki 110 laipsnių, ne daugiau. Paruoštą sirupą palikite pravėsti apie 10 min.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu pilkite citrinos sultis ir berkite vanilinį cukrų (plakite 5–7 min). Po to supilkite karštą sirupą ir dar plakite 4–5 min.

Dalimis sudėkite sviesto ir sutirštinto pieno masę ir viską išmaišykite.

Pamažu supilkite ištirpintą želatiną, truputį paplakite.

Ant biskvito lakšto supilkite pagamintą suflė, įdėkite į šaldytuvą 3–4 valandoms, kol sustings.

Šokoladinis glajus. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite sviestą ir ant silpnos ugnies pakaitinkite, kol šokoladas išsilydys. Šokoladinį glajų atvėsinkite ir tolygiai paskleiskite jau ant sustingusio torto viršaus. Dėkite į šaldytuvą, kad glajus sustingtų. Glajui sustingus, tortą papuoškite.

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top