Biskvitui reikės:
180 g miltų,
60 g kakavos,
0,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
200 g cukraus,
1 didesnio kiaušinio,
60 ml aliejaus,
120 ml pieno,
120 ml karšto vandens.
Kremui reikės:
400 g grietinėlės,
1 a. š. vanilinio cukraus,
3–4 v. š. cukraus,
2 pakelių grietinėlės standiklio.
Šokoladiniam glajui reikės:
50 g šokolado,
40 ml pieno,
20 g sviesto.
Vyšnių įdarui reikės:
200 g šaldytų vyšnių,
3–4 v. š. cukraus,
3 v. š. brendžio,
1 a. š. krakmolo.
Šių produktų užteks 10 stiklinaičių.
Gaminimo eiga:
Gaminame biskvitą. Kiaušinį išplakame su cukrumi iki standžių putų, supilame aliejų, pieną, verdantį vandenį ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, druska, ir išplakame plaktuvu. Tešlą pilame į kuo platesnę skardą ir kepame 180 °C temperatūros orkaitėje (ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku). Atvėsiname uždengę plėvele, kad drėgmė neišgaruotų.
Šokoladiniam glajui skirtą smulkintą šokoladą suberiame į karštą pieną, vėliau dedame sviestą. Gerai išmaišę dedame į šaldytuvą.
Vyšnias kartu su cukrumi ir brendžiu pakaitiname ant ugnies 5–6 minutes. Nupilame dalį skysčio, sumaišome jį su krakmolu ir grąžiname atgal į puodą su vyšniomis. Pakaitiname dar 2 minutes ir leidžiame atvėsti.
Grietinėlę išplakame iki standumo kartu su cukrumi, standikliu ir vaniliniu cukrumi.
Ataušusį biskvitą sutrupiname į pupos dydžio gabalėlius. Dedame šiek tiek jo į stiklinaites, sulaistome jį vandeniu skiestu vyšnių sirupu (prireiks vos vieno šaukšto sirupo), aptepame šokolado glajumi, išspaudžiame grietinėlę, ant jos dedame vyšnių gabaliukus, tada vėl beriame biskvito, užpilame sirupo, šokoladinio glajaus ir išspaudžiame kremo. Skanaus!