6 tortilijų
500 g keptos vištienos (žąsienos, antienos ar kitokios mėsos)
3 pomidorų
1 ilgavaisio agurko
100 g salotų mišinio
Dzadzikio padažui:
400 g graikiško jogurto
1 ilgavaisio agurko
2 skiltelių česnako
2 šaukštų citrinų sulčių
druskos
pipirų
Gaminimo eiga:
Padažas: agurką sutarkuokite, užberkite žiupsnelį druskos ir palikite kelias minutes pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Nuspauskite agurkus ir sultis išpilkite.
Į dubenėlį sudėkite nuspaustus agurkus, jogurtą, smulkintus česnakus, supilkite citrinos sultis ir suberkite druską bei pipirus. Išmaišykite ir laikykite šaltai, kol prireiks.
Imkite tortiliją ir tada komplektuokite pagal poreikį: salotų mišinys, keptos vištienos gabaliukai, smulkintas pomidoras, kubeliais smulkintas agurkas. Lengvai užpilkite dzadzikio padažo ir sulankstykite.
Pastaba: jei mėgstate, galite įdėti svogūno.