6–8 porcijos
Reikės:
250 g šilauogių
110 g aviečių
1 stiebo rabarbarų
150 g obuolių
2 šaukštų cukraus
100 g sviesto
140 g miltų
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Nuplaukite ir nusausinkite uogas, nulupkite rabarbarus. Rabarbarus ir obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su uogomis ir cukrumi.
Uogų mišinį sudėkite į kepimo indą.
Miltus sumaišykite su druska. Į miltų masę sutarkuokite šaltą sviestą ir su rankomis padarykite trupinius, panašius į šlapią smėlį.
Trupinius užberkite ant uogų, tolygiai paskirstykite ir dėkite į orkaitę kepti.
Kepkite, kol trupiniai gražiai pagels.
Skanu ir su vaniliniais ledais, ir be jų.