Reikės:
- 1 puodelio sausų lęšių
- 2½ puodelio vandens
- 4 mažų morkyčių
- 1 paprikos
- 1 svogūno
- ½ saliero koto
- 3 šaukštų maltų linų sėmenų
- 9 šaukštų vandens
- ½ puodelio avižinių miltų
- ¾ puodelio avižinių dribsnių
- druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
Gaminimo eiga:
Lęšius išvirkite vandenyje (uždengtame puode virkite apie 40 min.).
Pakepinkite daržoves: morkas, papriką, svogūną, salierą. Sumaltus linų sėmenis sumaišykite su 9 šaukštais vandens, kad išbrinktų.
¾ išvirusių lęšių sutrinkite smulkintuvu. Visus ingredientus sumaišykite, suteikite masei norimą formą, aptepkite pomidorų padažu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.