
Takams reikės:
2 žiedinių kopūstų
2 žaliųjų citrinų
1–2 avokadų
1–2 Chalapos aitriųjų paprikų
saujelės gliaudytų moliūgų sėklų
6–8 tortilijų paplotėlių
šviežių petražolių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Anakardžių padažui reikės:
½ puodelio anakardžių riešutų
1 puodelio verdančio vandens
1 skiltelės česnako
2 šaukštelių maistinių mielių
1 šaukštelio citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Anakardžių riešutus 30 min. mirkykite verdančiame vandenyje, vėliau nupilkite vandenį ir nusausinkite. Į maišytuvą sudėkite likusius padažo ingredientus, plakite, kol masė pasidarys vientisa, kremo konsistencijos.
Įkaitinkite orkaitę, skardą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite žiedynais supjaustytą žiedinį kopūstą, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir druskos, gerai išmaišykite ir tolygiai išdėliokite skardoje. Kepkite apie 25 min., kol žiediniai kopūstai suminkštės. Išėmę žiedinius kopūstus apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir atidėkite į šalį.
Kiekvieną tortilijos paplotėlį ištepkite anakardžių kremu, dėkite žiedinius kopūstus, supjaustytus avokadus, riekelėmis supjaustytas Chalapos paprikas, pabarstykite moliūgų sėklomis ir petražolėmis. Ant tako viršaus galite uždėti dar anakardžių kremo ir išspausti žaliosios citrinos sulčių.
„LIDL“ receptas