Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Veiksniai, užtikrinantys aukščiausią šakočių kokybę
Receptai

Veiksniai, užtikrinantys aukščiausią šakočių kokybę

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Italai didžiuojasi Parmos kumpiu, britai – savo čederiu, prancūzai – šampanu, o mes – lietuviai? Esame nė kiek ne prastesni, turime daug unikalių gaminių. Vienas iš jų yra šakočiai. Biskvitas su riebalais, kurio pagrindinis ingredientas yra kiaušiniai. Būtent jie šakočiui suteikia gražią, auksinę spalvą.

Šakočiai turi turtingą istoriją, apie šio skanėsto kilmę sklando daugybė legendų, o iš kur kilęs jo receptas, nėra iki galo žinoma. Nėra ko stebėtis – kiekvienas norėtų prisiimti nuopelnus sukūręs kažką tokio unikalaus ir skanaus kaip šakotis.

Seniausi šio pyrago receptai kilę iš Viduramžių, o istorija rodo, kad jo kepimą inicijavo baltų tautos ir mūsų vakarų kaimynai. Daugelis istorinių įrašų yra susiję su Vokietija, konkrečiau Berlynu, todėl buvo ir tebėra vartojamas vokiškas pavadinimas baumkuchen.

Pavadinimas šakotis Lietuvoje vartojamas daugiau nei 30 metų ir, žinoma, kilęs nuo didelių kepinio spyglių. Nuo tada šis delikatesas visada buvo ant lietuvių stalų, lydi mus svarbiose šeimos šventėse, tokiose kaip gimtadieniai, vestuvės ar krikštynos, net ir kasdieniame gyvenime.  

Kas turi įtakos šakočio skoniui?

Priklausomai nuo kepimo vietos, pastebimi šio populiaraus pyrago išvaizdos ir skonio skirtumai. Gero šakočio paslaptis – tinkamos ingredientų proporcijos. Bet tai dar ne viskas. Labai svarbu produktų kokybė. Todėl aukščiausios kokybės šakočių kepyklėlėse naudojami tik natūralūs produktai. Pagrindiniai šio kepinio ingredientai yra: kiaušiniai, miltai ir cukrus. Šakočiui kepti taip pat naudojamas tik geros kokybės sviestas. Sujungus visus elementus, tešla gerai iškyla ir yra skani. Taip paruoštas šakotis šviežias išlieka iki dviejų mėnesių.

Produktui būdingos savybės priklauso nuo specifinio gamybos būdo: jam kepti naudojamas horizontalus volelis, ant kurio sluoksniais pilama tešla. Tešlos paruošimo ir kepimo procesas yra labai sunkus ir užtrunka kelias valandas. Tešla lėtai teka žemyn, suformuodama ragelius. Dėl rankų darbo rašto kiekvienas šakotis turi savo individualų, nepakartojamą žavesį. Perpjovus šakotį matomi šviesūs ir tamsūs sluoksniai – primenantys žiedus medžio kamiene. Tai yra kokybės garantas ir užtikrina, kad šakotis patiks jums ir jūsų svečiams.

Partnerio turinys

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKaip sietynas gali praturtinti namų interjerą?
Kitas straipsnis Kaip išsirinkti tinkamas korpusines sekcijas naujiems namams?

Susiję straipsniai

Naujų skonių tradiciniai kotletai

24 spalio, 2025

Palangiškė Vida daugiau nei 25 metus kolekcionuoja receptų iškarpas

24 spalio, 2025

Sušildys žvarbią dieną: suomiška bulvių ir lašišos sriuba

23 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.