250 g miltų
½ a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
1 kiaušinio trynio
125 g sviesto
50 g riebios grietinės
1–2 a. š. tirpiosios kavos
Įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
50 g riebios grietinės
2 kiaušinių
50 g razinų
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Įdėkite kiaušinio trynį, grietinę ir suberkite tirpiąją kavą. Gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir užminkykite elastingą tešlą. Padalykite į dvi dalis.
Įdarui varškę gerai ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, grietine ir razinomis.
Kepimo indą patepkite sviestu, lengvai pabarstykite miltais.
Vieną tešlos dalį sutrupinkite į kepimo indą, kad neliktų tarpelių. Supilkite varškės masę, išlyginkite paviršių ir užberkite likusią tešlos dalį.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45–55 min.
Pjaustykite tik gerai atvėsusį.