Pradinis / Renginiai, pramogos / Vilniečiai turėjo galimybę paragauti vabzdžių

Vilniečiai turėjo galimybę paragauti vabzdžių

„Vasaros, šiaudų, riešutų skonio, lyg saulėgrąžos ar aštrūs traškučiai“, – taip vabzdžius apibūdino restorano „Pestaurant“ lankytojai. Vilniuje vienai dienai atidarytas vabzdžių restoranas susilaukė daug dėmesio. Renginį inicijavusios kenkėjų kontrolės įmonės „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė stebisi vilniečių drąsa ir džiaugiasi, kad daugeliui renginys paliko neišdildomų įspūdžių.

„Vakar įveikėme per kilogramą įvairiausių vabzdžių. Didžiausio dėmesio susilaukė 6 cm ilgio skėriai ir aštrios milčiaus lervos. Kai kuriems iš restorano svečių iš tiesų reikėjo daug drąsos įveikti vabzdžiui – jie bandė ir užsimerkti, ir nekvėpuoti, padėdavo ir vėl pakeldavo, tačiau daugelis ragavo ir mėgavosi“, – apie globalų projektą pasakoja M. Kutkaitė.

Pašnekovė tikina, kad pagrindinė šio renginio idėja – paskatinti diskutuoti, klausti apie kenkėjų keliamas problemas. „Vapsvos, žiurkės, pelės, tarakonai, skruzdėlės, blakės, blusos gali tapti labai rimta problema bet kuriam gyventojui. Labai dažnai kenkėjai naikinami netinkamomis priemonėmis, darant žalą savo ir artimųjų sveikatai, aplinkai. Be to, daugeliui kalbėti apie namie apsigyvenusius tarakonus, blusas ar kitus gyvius vis dar gėda. Dalyvavimas projekte paskatino diskusijas, su ragautojais pasidalijome savo žiniomis, patarimais“, – įspūdžiais dalijasi kenkėjų kontrolės ekspertė.

Birželio 4 d. įvairiausiais egzotiniais gyviais buvo mėgaujamasi ne tik Lietuvoje, bet Australijoje, Prancūzijoje, Pietų Afrikoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse. M. Kutkaitė, paklausta, ar kitos šalys ragavo tuos pačius vabzdžius, pasakoja, kad kai kurios šalys vaišino sumuštinukais, pagardintais skėriais, desertais su skruzdėlėmis.

„Tikimės, kad kitais metais galėsime pasiūlyti dar daugiau gardėsių. Kas žino, gal kepsime tarakonus ir ragausime balandžių“, – intrigą kuria ekspertė.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top