Kaip žinoma, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis. Lengvai paruošiami ir labai skanūs blyneliai.
10 blynelių reikės:
660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių)
krakmolo
100 g rūkytos lašišos
1 kiaušinio
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui reikės:
1 didelio svogūno
~300 ml grietinėlės
1 a. š. Dižono garstyčių
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais)
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu. Masę paskirstykite tolygiai, padalykite į keturias dalis. Vieną dalį išimkite, uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu. Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), pipirais ir viską gerai išminkykite.
Paruoškite padažą: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis taps skaidrus. Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite. Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Patiekite su padažu.