Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Virtų bulvių blyneliai su rūkyta lašiša
Receptai

Virtų bulvių blyneliai su rūkyta lašiša

ATNAUJINTA:12 sausio, 2021Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Kaip žinoma, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis. Lengvai paruošiami ir labai skanūs blyneliai.

10 blynelių reikės:

660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių)
krakmolo
100 g rūkytos lašišos
1 kiaušinio
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Padažui reikės:

1 didelio svogūno
~300 ml grietinėlės
1 a. š. Dižono garstyčių
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais)
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu. Masę paskirstykite tolygiai, padalykite į keturias dalis. Vieną dalį išimkite, uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu. Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), pipirais ir viską gerai išminkykite.

Paruoškite padažą: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis taps skaidrus. Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite. Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Patiekite su padažu.

http://oditele.blogspot.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPrestižinį konkursą laimėjusios „Vilnius-Lithuania iGEM“ komandos vadovė: „Mūsų išskirtinis bruožas – maksimalizmas“
Kitas straipsnis Kartvelė S. Tabatadzė: „Lietuvių kalba apvertė mano gyvenimą“

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.