Reikės:
800 g viščiukų broilerių sparnelių petelių
4 a. š. sojų padažo
2 a. š. medaus
1 v. š. šviežio imbiero (smulkiai tarkuoto)
2 skiltelių česnako (smulkintų)
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės
saujelės kalendrų lapelių
juodųjų pipirų (pagal skonį)
sezamų sėklų
sezamų aliejaus
500 g basmati ryžių
Kopūstų salotų arba kiniškų morkų ir agurkų salotų (garnyrui)
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išmarinuokite sparnelius. Marinatui naudokite sojų padažą, medų, šviežią imbierą, česnaką ir žaliąją citriną. Marinatu išteptus sparnelius uždenkite ir laikykite šaldytuve 2–3 valandas.
Nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolą. Tada virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengtus. Prieš patiekdami pašlakstykite keliais lašais sezamų aliejaus.
Išimkite sparnelius iš marinato, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite ant grilio apie 20 minučių. Sudėkite sparnelius į lėkštę, pabarstykite sezamų sėklomis, papuoškite kalendrų lapeliais. Patiekite iš karto kartu su pasirinktomis salotomis ir ryžiais.
„Maximos“ receptas