Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Viščiukų peteliai su ryžiais
Receptai

Viščiukų peteliai su ryžiais

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

800 g viščiukų broilerių sparnelių petelių
4 a. š. sojų padažo
2 a. š. medaus
1 v. š. šviežio imbiero (smulkiai tarkuoto)
2 skiltelių česnako (smulkintų)
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės
saujelės kalendrų lapelių
juodųjų pipirų (pagal skonį)
sezamų sėklų
sezamų aliejaus
500 g basmati ryžių
Kopūstų salotų arba kiniškų morkų ir agurkų salotų (garnyrui)

Gaminimo eiga:

Pirmiausia išmarinuokite sparnelius. Marinatui naudokite sojų padažą, medų, šviežią imbierą, česnaką ir žaliąją citriną. Marinatu išteptus sparnelius uždenkite ir laikykite šaldytuve 2–3 valandas.

Nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolą. Tada virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengtus. Prieš patiekdami pašlakstykite keliais lašais sezamų aliejaus.

Išimkite sparnelius iš marinato, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite ant grilio apie 20 minučių. Sudėkite sparnelius į lėkštę, pabarstykite sezamų sėklomis, papuoškite kalendrų lapeliais. Patiekite iš karto kartu su pasirinktomis salotomis ir ryžiais.

„Maximos“ receptas

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisDruskininkų kurorto šventė: magiška kelionė per meną, muziką ir pojūčius
Kitas straipsnis Graikijos sala, kuri išpildo visas atostogų svajones

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.