
4 porcijoms reikės:
- 450 g vištų krūtinėlės
- 1 raudonos saldžiosios paprikos
- ½ a. š. maltos saldžiosios paprikos
- ½ a. š. maltos rūkytos saldžiosios paprikos
- ½ a. š. malto kumino
- 65 g konservuotų juodųjų pupelių
- 140 g konservuotų kukurūzų
- žiupsnelio pjaustytų marinuotų aitriųjų paprikų
- 8–10 vyšninių pomidorų
- 120 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę ir saldžiąją papriką supjaustykite stambesniais kubeliais. Suberkite maltą papriką, kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite vištieną su paprika. Kepkite ant stipresnės ugnies apie 8 min., kol vištienos gabalėliai iškeps.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite iškeptą vištieną, suberkite juodąsias pupeles, kukurūzus, aitriąją papriką, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus, užberkite fermentinio sūrio ir kepkite 230 °C orkaitėje, kol sūris išsilydys ir apskrus.
Kiaulienos šoninę supjaustykite šiaudeliais, apskrudinkite sausoje keptuvėje ir perdėkite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ant iškepusio apkepo užberkite šoninę ir iš karto patiekite.