
8–10 maltinukų reikės:
- 300 g vištienos faršo
- 150 g cukinijos (išvalytos ir nuluptos)
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 kiaušinio
- 3 šaukštų manų kruopų
- druskos, pipirų
- svogūnų laiškų, krapų (nebūtina)
- džiūvėsėlių apvolioti
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis. Tada ją gerai nusunkite ir sudėkite į faršą. Sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinį, prieskonius, žalumynus ir manų kruopas. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min., kad išbrinktų manai. Formuokite maltinukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.