
Pagrindui reikės:
150 g migdolų
10 šviežių datulių be kauliukų
2 šaukštų lydyto kokosų aliejaus
Pirmajam sluoksniui reikės:
1 pakelio natūralaus tofu
400 ml riebaus kokosų gėrimo (pieno)
30 g kukurūzų krakmolo
20 g bazilikų
2 šaukštų kokosų kremo (sutirštinto kokosų gėrimo)
Antrajam sluoksniui reikės:
6–7 žaliųjų citrinų sulčių
žaliųjų citrinų žievelės (6–7)
400 ml kokosų gėrimo
30 g kukurūzų krakmolo
2 šaukštų kokosų kremo (sutirštinto kokosų gėrimo)
Gaminimo eiga:
Migdolus, datules ir kokosų aliejų sutrinkite maisto smulkintuvu. Tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos formos ir dėkite į šaldytuvą. ⠀
Paruoškite pirmąjį sluoksnį: tofu sutrinkite, bazilikus susmulkinkite ir sumaišykite su krakmolu, kokosų gėrimu ir kremu. Masę pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Tada nuimkite nuo kaitros, atvėsinkite ir užpilkite ant pagrindo. Dėkite į šaldytuvą.
Paruoškite antrąjį sluoksnį: visus ingredientus sumaišykite ir pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Atvėsinkite ir užpilkite ant pirmojo sluoksnio. Tortą laikykite šaldytuve per naktį.
Receptas ir nuotrauka tinklaraščio „Julchiko receptai“ autorės