Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Želės pyragaičiai
Receptai

Želės pyragaičiai

ATNAUJINTA:15 gruodžio, 2022Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Dideliam indui (22×28 cm dydžio) reikės:

2 pakelių (viename pakelyje yra 23 g) braškių skonio želės,
1 pakelio (23 g) citrinų ir žaliųjų citrinų skonio želės,
2 indelių (vienas indelis 397 g) saldinto sutirštinto pieno,
50 želatinos,
150 ml vandens (želatinai išbrinkinti).

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

Indą išklokite maistine plėvele, bus lengviau išimti želę.

Pradėkite nuo raudono sluoksnio. Vieną pakelį braškinės želės paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilkite mažiau vandens (aš pyliau 500 ml vandens). Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Paruoškite baltą sluoksnį. Išbrinkusią želatiną padalykite per pusę, vieną dalį ištirpinkite karšto vandens vonelėje (kitą atidėkite). Kai atvės, supilkite į saldintą sutirštintą pieną (1 indelis) ir kruopščiai įmaišykite. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Trečias sluoksnis bus žalias citrininis. Želę paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilkite mažiau vandens. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Dar du sluoksnius paruoškite taip, kaip buvo aprašyta prieš tai.

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisGimnazistai jau gyvena verslo žmonių ritmu
Kitas straipsnis Lietuvei – Kolumbijos universiteto stipendija, kasmet skiriama geriausiems pasaulio švietimo lyderiams

Susiję straipsniai

Bulvių užkandis, kuris nustebins svečius

6 lapkričio, 2025

2 paprasti ir taupūs receptai su čederiu

5 lapkričio, 2025

4 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.