Dideliam indui (22×28 cm dydžio) reikės:
2 pakelių (viename pakelyje yra 23 g) braškių skonio želės,
1 pakelio (23 g) citrinų ir žaliųjų citrinų skonio želės,
2 indelių (vienas indelis 397 g) saldinto sutirštinto pieno,
50 želatinos,
150 ml vandens (želatinai išbrinkinti).
Gaminimo eiga:
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
Indą išklokite maistine plėvele, bus lengviau išimti želę.
Pradėkite nuo raudono sluoksnio. Vieną pakelį braškinės želės paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilkite mažiau vandens (aš pyliau 500 ml vandens). Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Paruoškite baltą sluoksnį. Išbrinkusią želatiną padalykite per pusę, vieną dalį ištirpinkite karšto vandens vonelėje (kitą atidėkite). Kai atvės, supilkite į saldintą sutirštintą pieną (1 indelis) ir kruopščiai įmaišykite. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Trečias sluoksnis bus žalias citrininis. Želę paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilkite mažiau vandens. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Dar du sluoksnius paruoškite taip, kaip buvo aprašyta prieš tai.
Skanaus!