Tešlai:
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušinių
3 v. š. miltų
3 v. š. krakmolo
1 a. š. druskos
Įdarui:
300 g kalakutienos faršo
1 svogūno
druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
150 g grietinės
150 g pieno
1 v. š. sviesto
1 a. š. miltų
1 skiltelės česnako
šviežių krapų
Gaminimo eiga:
- Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską, viską gerai išminkykite.
- Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.