Pradinis / Receptai / Žiediniai kopūstai su bešamelio padažu

Žiediniai kopūstai su bešamelio padažu

Reikės:

1 žiedinio kopūsto
3–4 valg. š. miltų
70 g sviesto
1 valg. š. cukraus
1 stiklinės pieno
½ stiklinės grietinėlės
žiupsnelio malto muskato riešuto
druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių

Gaminimo eiga:

Žiedinį kopūstą susmulkiname ir dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 5 min.

Keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus ir labai gerai išmaišome. Tuomet pilame pieną ir maišome, kad padažas nesušoktų; supilame grietinėlę. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais, maltu muskato riešutu ir čiobreliais.

Apvirtus kopūstus sudedame į indą su šaltu vandeniu, kad jie atvėstų.

Tada kopūstus sumaišome su padažu, dedame į kepimo formą ir kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

http://oditele.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top