Jums reikės:
230 g aguonų,
0,5 stiklinės skysto medaus,
6 kiaušinių,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
0,5 stiklinės razinų,
80 g sviesto,
tarkuotos citrinos žievelės,
vanilinio cukraus,
druskos.
Darbo eiga:
Aguonas suberiame į puodą su vandeniu ir vis pamaišydami verdame 30 min., kol vanduo susigeria į jas. Išvirusias aguonas nukošiame ir beriame į virtuvinį kombainą, dedame 4 v. š. medaus. Maldami aguonas, vis nugramdome jas nuo virtuvinio kombaino sienelių, kad susimaltų tolygiai. Šiek tiek pamalę aguonas, suberiame graikinius riešutus ir razinas, pamalame 3–4 sekundes, kad gerai susimaišytų.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Dubenyje sumaišome sviestą su likusiu medumi, supilame kiaušinių trynius, suberiame vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir gerai išmaišome.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į aguonų mišinį. Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą torto formą (nusegamais šonais). Kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 1 val.
Kepinio viršų apibarstome kakava ar apliejame lydytu šokoladu. Skanaus!