Pradinis / Receptai / Apelsininiai sausainiai su spanguolėmis

Apelsininiai sausainiai su spanguolėmis

Apelsininiai sausainiai su spanguolėmis
Apelsininiai sausainiai su spanguolėmis

12–16 sausainių reikės:

  • 1⅓ stiklinės miltų
  • ¾ šaukštelio kepimo sodos
  • ⅓ šaukštelio druskos
  • ¾ stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 didelio kambario temperatūros kiaušinio
  • ½ stiklinės (110 g) kambario temperatūros sviesto
  • 1 vidutinio apelsino tarkuotos žievelės
  • 1 šaukšto apelsinų sulčių
  • ½ stiklinės šviežių spanguolių
  • ⅓ stiklinės baltojo šokolado gabaliukų (pasirinktinai)

Gaminimo eiga:

Dubenyje išplakite kiaušinį, sviestą, vanilės ekstraktą ir apelsino žievelę. Sudėkite miltus, kepimo sodą, druską, cukrų, supilkite apelsinų sultis. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite spanguoles ir baltąjį šokoladą. Šaukštu imkite tešlos, formuokite kamuoliukus ir išdėliokite ant kepimo popieriaus palikdami tarpus. Palikite kepimo skardą šaldytuve mažiausiai 30 minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepkite, kol šiek tiek paruduos sausainių kraštai, apie 10 min. Išėmę iš orkaitės palikite sausainius apie 5 min. skardoje, tada pabaikite vėsinti ant grotelių.

http://medejos.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top