
Reikės:
- 500 g besėklio arbūzo
- 230 g lietuviško varškės sūrio
- kelių baziliko lapelių
- pagal skonį kreminio balzaminio acto
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Su apvaliu konditeriniu žiedu išspauskite 5 cm storio arbūzo gabalėlius. Dėkite juos į serviravimo lėkštę. Varškės sūrį perpjaukite išilgai pusiau ir išspauskite tokio skersmens gabalėlius, kaip arbūzo. Varškės sūrio gabalėlį uždėkite ant arbūzo. Pašlakstykite aliejumi, pagardinkite pipirais, užpilkite balzaminio acto. Papuoškite baziliko lapeliais.
P. S. Jei neturite konditerinio žiedo, arbūzą galite supjaustyti griežinėliais, kvadratukais ar kubeliais.