Pradinis / Receptai / Avinžirnių ir tuno salotos

Avinžirnių ir tuno salotos

Jums reikės:

apie 250 g išmirkytų ir išvirtų avinžirnių,
dėžutės (apie 200 g) smulkinto tuno aliejuje,
2 nedidelių pjaustytų pomidorų,
apie 100 g plonais griežinėliais pjaustytų ridikėlių,
mažo plonais žiedeliais pjaustyto raudonojo svogūno,
saujos plėšytų salotų lapų,
šaukšto šviežios smulkiai kapotos raudonėlio žolės,
maltų pipirų ir druskos pagal skonį,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų citrinos sulčių.

Darbo eiga:

Dubenyje suplakame aliejų, citrinos sultis, kapotus raudonėlius, druską ir truputį pipirų. Pamažu įmaišome avinžirnius, tuną, pomidorus, ridikėlius ir svogūną. Gerai išmaišome.

Lėkštėje išdėliojame salotų lapus, ant jų dedame tuno mišinį. Uždengiame ir paliekame pastovėti 10–15 min. Papuošiame raudonėlio lapeliais ir patiekiame su šilta duona. Skanaus!

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top