Pradinis / Receptai / Balandėliai su grybais

Balandėliai su grybais

Balandėliai

Reikės (4 asm.): 

  • 1 baltagūžio kopūsto
  • 1 l vandens
  • 500 g pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų
  • 200 g ryžių
  • 2 morkų
  • 2 nedidelių svogūnų
  • šiek tiek pomidorų padažo
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 1 skiltelės česnako
  • petražolių lapelių
  • laurų lapų
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

Į puodą įpilkite vandens ir palaukite, kol užvirs. Keliose vietose įpjaukite kopūstą giliai prie šerdies ir dėkite į puodą. Virkite apie 5 minutes, kol atsiskirs reikiamas skaičius lapų.

Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite į keptuvę ir šiek tiek apkepkite. Sutarkuokite morkas ir taip pat sudėkite į keptuvę. Supilkite pomidorų padažą ir maišydami šiek tiek patroškinkite daržoves. Grybus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su išvirtais ryžiais. Mišinį sudėkite į keptuvę su troškintomis daržovėmis. Pagardinkite druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.

Ant apvirtų kopūstų lapų sudėkite pagamintą įdarą, suvyniokite ir sudėkite į kepimo indą. Indą dėkite į 180 °C temperatūros orkaitę. Pusėje litro vandens išmaišykite pomidorų pastą, pagardinkite druska, pipirais, laurų lapais ir užpilkite balandėlius. Orkaitėje troškinkite 35 minutes.

Vilmos Juodkazienės receptas

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top