
Reikės (4 asm.):
- 1 baltagūžio kopūsto
- 1 l vandens
- 500 g pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų
- 200 g ryžių
- 2 morkų
- 2 nedidelių svogūnų
- šiek tiek pomidorų padažo
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 1 skiltelės česnako
- petražolių lapelių
- laurų lapų
- druskos, pipirų
- aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Į puodą įpilkite vandens ir palaukite, kol užvirs. Keliose vietose įpjaukite kopūstą giliai prie šerdies ir dėkite į puodą. Virkite apie 5 minutes, kol atsiskirs reikiamas skaičius lapų.
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite į keptuvę ir šiek tiek apkepkite. Sutarkuokite morkas ir taip pat sudėkite į keptuvę. Supilkite pomidorų padažą ir maišydami šiek tiek patroškinkite daržoves. Grybus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su išvirtais ryžiais. Mišinį sudėkite į keptuvę su troškintomis daržovėmis. Pagardinkite druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.
Ant apvirtų kopūstų lapų sudėkite pagamintą įdarą, suvyniokite ir sudėkite į kepimo indą. Indą dėkite į 180 °C temperatūros orkaitę. Pusėje litro vandens išmaišykite pomidorų pastą, pagardinkite druska, pipirais, laurų lapais ir užpilkite balandėlius. Orkaitėje troškinkite 35 minutes.
Vilmos Juodkazienės receptas