Jums reikės (maždaug 1 litrui ledų):
650 g 35–36 % riebumo grietinėlės,
150 g baltojo šokolado,
150 g cukraus,
4 kiaušinių trynių,
žiupsnelio druskos.
Darbo eiga:
Į puodą pilame 200 g grietinėlės. Kaitiname nuolat maišydami. Užviriname, tada sumažiname ugnį iki mažos ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių.
Nuimame puodą su grietinėle nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol šis ištirpsta. Pilame dar 200 g grietinėlės, išmaišome. Masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgrandome, bet jo neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad neliktų šokolado gumuliukų.
Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname likusią grietinėlę, druską ir cukrų, kol cukrus ištirpsta. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele intensyviai maišydami pilame grietinėlę į trynius, esančius dubenyje. Viską gerai išmaišome ir pilame atgal į puodą. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies apie 10–15 min., kol masė tampa kisieliaus konsistencijos.
Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su dubenyje esančia grietinėle su šokoladu. Atvėsiname ledų masę (tai reikėtų padaryti gana greitai, t. y. nepalikti stovėti, kol atvės pati; galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Tada su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 1 val. Po 1 val. ledų masę gerai išplakame plaktuvu. Vėl statome į kamerą 1 val. Tada vėl išplakame plaktuvu. Antrąkart išplaktą masę supilame į indą, kuriame šaldysime ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!