Tešlai:
200 ml šilto pieno
150 g cukraus (galima ir mažiau)
2 arb. š. sausų mielių
maždaug 5½ stiklinės miltų
2 kiaušinių
100 g sviesto
žiupsnelio druskos
Įdarui:
300 g varškės
80 g sviesto
2 valg. š. medaus
Gaminimo eiga:
Į pieną berti mieles, išmaišyti, įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, gerai išmaišyti. Supilti lydytą sviestą, maišyti iki vientisos masės. Įsijoti miltus, užminkyti tešlą, padėti šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Į varškę dėti kambario temperatūros sviestą (pjaustytą nedideliais gabaliukais), gerai išmaišyti iki vientisos masės, dėti medų, dar kartą gerai išmaišyti.
Suformuoti bandeles ir aptepti vieno kiaušinio ir 1 valg. š. vandens plakiniu. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.