Reikės:
2 vaivorykštinių upėtakių (maždaug po 500 g)
pagal skonį druskos, pipirų
Padažui:
50 g sviesto
50 ml žuvies sultinio
100 ml grietinėlės
geros saujos smulkintų špinatų lapelių
Gaminimo eiga:
Upėtakius išvalome, paliekame odą ir galvą. Ištriname druska ir maltais pipirais, suvyniojame į foliją ir dedame į 180 °C. temp. orkaitę kepti apie 20–30 min.
Špinatus nuplauname ir susmulkiname.
Keptuvėje išlydome sviestą, pilame sultinį, dedame špinatus ir troškiname apie 5 min. Supilame grietinėlę ir vis maišome, kol padažas truputį patirštės. Beriame prieskonių, jeigu trūksta.
Į lėkštę pilame padažą ir dedame nedidelius upėtakio filė gabaliukus.
Labai tinka virtos bulvės.