Pradinis / Žmonės / Beata Nicholson: „Labai norėčiau ką nors pagaminti su Prezidente“

Beata Nicholson: „Labai norėčiau ką nors pagaminti su Prezidente“

Jau nuo rugsėjo 6 dienos šeštadienio rytais 10.30 val. TV3 žiūrovus savo gera nuotaika, gardžiausiais receptais ir įdomiausiais pasakojimais apie valgių ruošimą jau ketvirtus metus iš eilės džiugins Beata Nicholson. Kulinarinės laidos „Beatos virtuvė“ vedėja atveria duris į naująjį laidos sezoną, intriguojančias būsimųjų laidų detales atskleisdama specialiame interviu.

Beata, TV3 eteryje vėl mokysite Lietuvą įvairių kulinarinių gudrybių. Ar neatsibosta vesti kulinarinę laidą? Gal norėtumėte, pavyzdžiui, vaidinti seriale „Moterys meluoja geriau“?

Visų pirma aš manau, kad atėjo laikas mano laidą pavadinti „Moterys gamina geriau“ (juokiasi – aut. past.). Na bent jau sprendžiant iš mano auditorijos ir sutinkamų žmonių, kuriems įdomi virtuvė, bei minėto serialo populiarumo, Lietuvos moterys vis dėlto laiko ne vieną kampą. Ir ne tik televizijoje ar virtuvėje… Nors ir vyrai dažnai prisipažįsta, kad žiūri mano laidą. Ir ne tik todėl, kad tuoj puls gaminti. Mano laida skirta ne tik namų šeimininkėms – juk mes visi valgome ir visi galvojame apie maistą. Nebūtinai visi galvojame apie krepšinį, politiką ar kaimyno dramas, bet visi galvojame apie maistą, todėl taip smagu žiūrėti laidas apie skanų valgį… O man gaminti valgyti televizijos žiūrovams niekada neatsibos. Beje, seriale „Moterys meluoja geriau“ dar pernai pavasarį vaidinau pati save, buvo labai įdomu! Vaizdo įrašą galima pamatyti internete: http://goo.gl/ltZg9O.

Dažnas lietuvis mano, kad virtuvėje viską moka, o receptai tik kartojasi: juk visi valgome tą patį – mėsą, bulves, duoną, daržoves… Ką manote Jūs?

Mano laida nėra kulinarijos universitetas ar filmuotų pamokų kursas. Laida „Beatos virtuvė“ yra gerų emocijų laida, paįvairinta receptais. Tiesą sakant, aš pati vis ko nors naujo išmokstu. Iki šiol nemokėjau pagaminti varškės sūrio namie, nebandžiau melžti ožkos ir niekada nesinaudojau vienkartine kepsnine. Mano žiūrovai tokie pat smalsūs, kaip ir aš, todėl nė vienoje laidoje netrūks pirmų kartų.

Pirmieji laidos metai buvo pilni receptų, antri – maisto ir pokalbių, pernai netrūko kulinarinių kelionių po Lietuvą. Kuo šie metai bus ypatingi „Beatos virtuvės“ žiūrovams? Kodėl jiems verta šeštadienio rytais keltis ir 10.30 val. įsijungti TV3?

Šie metai iš visų sezonų pasiims, kaip toj pasakoj, po šaukštą to, kas buvo geriausia. Tikrai bus receptų, taip pat bus pirmų kartų, tikrų ekspertų ir net beveik žurnalistinių tyrimų. Pavyzdžiui, ant kokios kepsninės ar šašlykinės geriausia kepti mėsą, kaip namie pažaisti greitojo maisto restoraną, kaip giminių pobūvy sužibėti lyg tikrai kulinarijos žvaigždei, kaip pirmą kartą paraugti kopūstus, kaip greitai išvirti labai gardžios uogienės. Aš pati noriu mokytis ir sužinoti daugiau, taigi atsakymų į rūpimus klausimus ieškosiu kartu su tais, kurie gali ir su manim, ir su TV3 žiūrovais pasidalyti vertinga patirtimi, naudingais patarimais. Rugsėjo mėnesį keliausiu po Lietuvą, o spalį jau pakviesiu žiūrovus į savo atsinaujinusią virtuvę. Tikiu, kad geras jausmas žmones pasiekia įvairiais būdais. Filmuoju laidas su puikia komanda. Mes visi daug ir negailėdami jėgų dirbame, be to, daug juokiamės ir krauname geras emocijas į vieną krūvą. Manau, žiūrovai tai jaučia. Ir, be to, kas gi nenorėtų šeštadienį pradėti sau tingiai su kavos puodeliu žiūrėdamas kulinarinę laidą? Bent jau man tai yra pats geriausias šeštadienio ryto užsiėmimas!

Šiemet receptus papildys ekspertiniai reportažai. Kokį ekspertą labiausiai norėtumėte pasikviesti į savo laidą? Kokie reportažai Jums pačiai labiausiai patinka?

Žinote, nebūtinai maisto ekspertas yra pats įdomiausias ekspertas. Pavyzdžiui, aš norėčiau į laidą pasikviesti Prezidentę. Neseniai mačiau jos socialinio tinklo „Facebook“ profilyje, kad ji verda obuolienę, labai norėčiau ką nors pagaminti su šia moterimi. Taip pat noriu iš vienos geriausių Lietuvos šefių Aldonos Gečienės išmokti kepti puikius Kijevo kotletus. Iš tiesų mes visi esame kurių nors sričių ekspertai ir visi vienas iš kito galime ko nors išmokti.

Kas paskatino savo laidoje daugiau dėmesio skirti vaikų vaidmeniui virtuvėje?

Naujausioje mano knygoje – labai daug vaikų. Gaminti su vaikais yra smagu – tai ir žaidimas, ir edukacija. Vaikai yra labai imlūs naujienoms, jie smalsūs. Sutinku labai daug vaikų, kurie žiūri mano laidą, tikrai metas laidoje padaryti jiems atskirą skyrelį. Pavadinau jį „Šiandien aš virtuvės šefas“, nes tikiu, kad jei nuo mažų dienų skatinsime vaikus suktis virtuvėje, pratinsime juos būti savarankiškus ir atsakingus, tai tikrai nepasigailėsime.

Koks bus didžiausias šio sezono laidos „Beatos virtuvė“ iššūkis?

Išvirti… gerų cepelinų! Ketinu į pagalbą pasikviesti visai Lietuvai puikiai pažįstamas TV3 serialo „Moterys meluoja geriau“ herojes ir kartu su jomis išsiaiškinti gerų cepelinų pradžiamokslį. Jau galvoju ir apie kalėdines laidas – noriu, kad jos būtų stebuklingos ir įkvėptų visus ruoštis gražiausioms šventėms.

Parengė Erika Vyšniauskaitė
TV3 nuotr.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top