Reikės:
• 2 v. š. šokolado traškučių (arba stambių drožlių),
• 150 g miltų,
• 1,5 a. š. kepimo miltelių,
• 250 ml šviežio pieno (2,5 % riebumo),
• šaukšto sezamų (ar kito) aliejaus,
• 1 didelio kiaušinio,
• 3 v. š. cukraus,
• žiupsnelio druskos,
• žiupsnelio vanilino,
• kelių šafrano sruogelių,
• 0,5 a. š. cinamono,
• gabalėlio sviesto,
• vanilinių ledų,
• žvaigždėtojo anyžiaus (nebūtina).
Gaminimo eiga:
Suberiame miltus į indą, sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Įpilame pieno ir išplaktą kiaušinį, aliejaus, išmaišome tešlą. Įmaišome cukrų, vaniliną, cinamoną, šafraną. Įberiame ir įmaišome šokolado drožles ar traškučius.
Keptuvėje įkaitiname arba tiesiog gabalėliu sviesto patepame keptuvę ir įkaitiname ją. Šito gabalėlio sviesto ir pakaks, daugiau nereikės net kai keptuvė išsausės. Šaukštu pilame tešlą į keptuvę, formuodami apvalius blynelius, ir kepame juos iš abiejų pusių.
Sudedame blynelius į lėkštę ir dar šiltus papuošiame ledų gumulėliu ir žvaigždėtuoju anyžiumi (nebūtinai). Patiekiame šiltus. Ledai po truputį pradės tirpti ir blyneliai atrodys tikrai labai skaniai. Patiekiame su puodeliu nesaldintos kavos ar arbatos arba šviežiomis vaisių sultimis. Skanaus!
„Tasty Art“ receptas