
Reikės:
6 pomidorų
3–4 skiltelių česnakų
1 ryšulėlio bazilikų
1 šaukšto kremo su balzaminiu actu
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
100 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
1 prancūziško batono
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pagaminkite pomidorų pagardą. Susmulkinkite pomidorus, nupilkite atsiskyrusių sulčių perteklių ir sudėkite į dubenį.
Bazilikų lapelius suplėšykite arba susmulkinkite peiliu. Sudėkite į pomidorus. Susmulkinkite 2–3 skilteles česnako, įmaišykite į pomidorus.
Į mišinį įpilkite balzaminio acto kremo ir sudėkite tarkuotą parmezaną. Jei turite laiko, palikite 15 minučių, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Prancūzišką batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Batono riekeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5–10 minučių, kol riekelės taps auksinės spalvos ir traškios.
Ištraukite riekeles iš orkaitės, kiekvienos paviršių kelis kartus patrinkite česnako skiltele ir ant kiekvienos uždėkite po šaukštą pomidorų.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite iš karto.