Reikės:
2½ stiklinės baltojo vyno acto,
4 česnako skiltelių,
½ stiklinės baltojo vyno,
8 džiovintų lauro lapų,
1 kg pievagrybių,
1 valg. š. druskos,
1½–2 stiklinės alyvuogių arba daržovių aliejaus.
Gaminimas:
Pasiruošti keturis 250 ml sterilizuotus stiklainius.
Dideliame puode sumaišyti actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus. Virti ant didelės ugnies, kol užvirs, sudėti grybus ir suberti druską, tada sumažinti ugnį. Pavirti apie 10 minučių (arba kol grybai bus minkšti). Grybus nusunkti, pasilikti lauro lapus. Grybus palikti ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
Grybus su lauro lapais sudėti į sterilizuotus stiklainius. Užpilti aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukti dangtelį. Laikyti 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai.