Gardi ir soti sriuba.
Reikės:
500 g kiaulienos sprandinės
250 g česnakų
2 morkų
4 bulvių
1 paprikos
2 svogūnų
kelių laurų lapų
50 ml aliejaus
druskos, pipirų
3 šaukštų pomidorų padažo
vandens
Gaminimo eiga:
Mėsą marinuojame, kaip mėgstame (naudoju druską, pipirus, karį).
Nuvalome visas daržoves, susmulkiname. Į puodą pilame aliejų, įkaitiname, tada dedame smulkintą mėsą, vis maišome, šalia beriame svogūnus. Kepiname, kol šiek tiek apskrunda, tada suberiame likusias daržoves (išskyrus česnaką), prieskonius, pilame vandens, kad viską apsemtų (ne daugiau), permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 20 min. Dangčio neatidarinėjame. Po 20 min. sriubą pagardiname keliais šaukštais pomidorų padažo, suberiame česnako skilteles, permaišome ir dar uždengę troškiname apie 20 min.