Atrodo, visai paprasti sviestiniai sausainiai, bet, apvolioti cinamono ir cukraus mišinyje, jie tampa nepaprastai skaniais sausainiais.
Sausainiams reikės:
2 stiklinių miltų,
2 a. š. vynakmenio,
1 a. š. kepimo sodos,
0,25 a. š. druskos,
1 stiklinės sviesto (kambario temperatūros),
1,5 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių.
Sausainiams volioti reikės:
0,25 stiklinės cukraus,
1,5 v. š. cinamono.
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi.
Sumaišome miltus, vynakmenį, kepimo sodą ir druską. Elektriniu plaktuvu išplakame sviestą ir 1,5 stiklinės cukraus iki šviesios purios masės. Nuolat plakdami po vieną įmušame kiaušinius. Beriame miltų mišinį ir išplakame.
Ant negilios lėkštės paskleidžiame su cinamonu sumaišytą cukrų. Imame po 1 v. š. tešlos ir formuojame rutuliukus. Juos apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje, išdėliojame ant kepimo formos palikdami apie 6–7 cm tarpus.
Kepame apie 8–10 minučių (arba kol viršus pradeda trūkinėti). Išimtus iš orkaitės sausainius apie 3 minutes paliekame pastovėti skardoje, tada perkeliame juos ant grotelių ir pabaigiame vėsinti.