Pradinis / Receptai / Čirviniai blynai

Čirviniai blynai

Reikės:

300 g kvietinių miltų
3 kiaušinių
apie 100 g sviesto
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio vanilinio cukraus ir druskos
3 šaukštų cukraus
⅔ stiklinės pieno
⅓ stiklinės gazuoto mineralinio vandens

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir juos sudėkite į skirtingus indus. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa. Ant nedidelės kaitros ištirpdykite sviestą ir leiskite jam pravėsti. Į trynių ir cukraus masę supilkite ištirpusį sviestą, pieną, gazuotą mineralinį vandenį ir viską supilkite į miltus, užmaišykite tešlą.

Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite juos į tešlą, viską gerai išmaišykite. Blynus kepkite gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje, kol jie gražiai apskrus. Iškeptus blynus galite skanauti su mėgstama uogiene, šviežiomis uogomis arba apibarstytus milteliniu cukrumi.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top