Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Citrininis keksas
Receptai

Citrininis keksas

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

230 g sviesto
150 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
230 g kvietinių miltų (galima dalį jų keisti visų grūdo dalių speltų miltais)
150 g pieno
1½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
35 g aguonų
2 citrinų (ir dar vienos citrinos žievelės)
75 g miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (be vėjelio). Smulkia tarka nutarkuokite dviejų citrinų žieveles (citrinas prieš tai gerai nuplaukite karštu vandeniu). Trečiąją citriną plonai nuskuskite ir žieveles supjaustykite siauromis juostelėmis.

Sviestą, cukrų ir tarkuotas žieveles plakite plaktuvu apie 10 minučių, kol masė taps puri. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart plakite po minutę. Įmaišykite pusę miltų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite ir įmaišykite pieną. Suberkite likusius miltus ir aguonas, maišykite kuo trumpiau.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kepkite apie 60 min., kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.

Kol keksas kepa, pasiruoškite glajų. Išspauskite 1,5–2 citrinų sultis. 40 g sulčių sumaišykite su milteliniu cukrumi ir pjaustytomis žievelėmis, palikite pastovėti.

Keksui iškepus, 10 minučių palikite jį pravėsti, subadykite pagaliuku ir užpilkite likusias citrinų sultis. Kai keksas visai atvės, išimkite jį iš formos ir apliekite glajumi.

Tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorės Kotrynos Stankuvės receptas ir nuotrauka

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKaip tinkamai persodinti pinigų medį
Kitas straipsnis Studijas Lietuvoje pasirinkusiems užsieniečiams ir užsienio lietuviams bus skiriama valstybės parama

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.