Jums reikės (6–7 pusės litro stiklainiukams):
2,5 kg cukinijos (nuluptos ir išskobtais sėklalizdžiais),
1 kg morkų,
3 didelių svogūnų,
2 v. š. smulkinto česnako,
130 g cukraus,
2 v. š. druskos (nubrauktų),
250 ml aliejaus,
130 ml acto,
3 v. š. smulkintų krapų.
Darbo eiga:
Cukinijas supjaustome mažais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine trintuve, svogūnus smulkiai supjaustome.
Dedame į puodą daržoves ir visus produktus, išskyrus krapus ir česnakus. Kai užverda, patroškiname 25 min. ant vidutinės ugnies.
Tada dedame česnakus ir krapus, paverdame dar 10 min.
Dedame mišrainę į sterilius stiklainiukus. Laikome šaltai. Skanaus!
P. S. Labai švelnaus skonio mišrainė. Tinka prie mėsos patiekalų, bulvių (pvz., bulvių košės). Arba galima jos užsidėti ant juodos duonos riekelės.