Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos valgai ir norisi dar ir dar. Skonis nustebino gerąja prasme ir tikiu, kad šeima už šį patiekalą ne kartą padėkos.
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių (svoris buvo 200 g ir 250 g)
pusės nedidelio raudonojo svogūno
gabalėlio raudonosios paprikos
1 skiltelės česnako
1 svogūno laiško
2 riekelių fermentinio sūrio (35 g)
1 v. š. graikinio jogurto
druskos, juodųjų pipirų
6 plonai pjaustytų citrinos riekelių
kelių šakelių šviežio čiobrelio
Gaminimo eiga:
Paruoškite įdarą: į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, raudonąją papriką, česnako skiltelę, sūrį, supjaustytą svogūno laišką, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su jogurtu.
Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, padarydami joje „kišenėlę“.
Pridėkite įdaro ir tvirtai užspauskite. Ant viršaus išdėliokite po tris citrinos riekeles, apibarstykite šviežiais čiobreliais ir kepkite 180 °C orkaitėje 20–30 min. arba tol, kol įsmeigus peilį iš krūtinėlės bėgs skaidrios sultys.