Skanus, lengvai pagaminamas vasariškas tortukas.
Biskvitui reikės:
3 didelių kiaušinių,
⅓ puodelio (67 g) cukraus,
½ puodelio (62 g) miltų,
½ arbatinio šaukštelio (2 g) kepimo miltelių.
Kremui reikės:
1½ puodelio pjaustytų braškių,
1½ puodelio šilauogių,
1½ puodelio konservuotų persikų,
1 puodelio mandarinų skiltelių,
473 ml šaltos grietinėlės (36 proc. riebumo),
½ puodelio (100 g) cukraus,
226 g kambario temperatūros kreminio sūrio (naudojau „Philadelphia“),
170 g braškių želės (naudojau „Dr. Oetker“),
1 puodelio (240 ml) verdančio vandens,
1 puodelio (240 ml) šalto vandens.
Gaminimas:
Biskvitui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite plaktuvu dideliu greičiu, kol masė suputos, pabals ir gerokai pasipūs. Tada suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite. Paruoštą tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir iškepkite per du kartus (arba galite kepti nepadaliję ir iškepusį biskvitą perpjauti per pusę). Aš vidurinį torto biskvitą iškepiau didesnį, o pagrindą kepiau mažesnį (tad biskvitui skirtų produktų kiekį padidinau). Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei jį ištrauksite sausą ir švarų, tai biskvitas iškepė. Iškepusį biskvitą palikite kelias minutes vėsti formoje, tada išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Torto formos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi ir iš kepimo popieriaus suformuokite aukštas sieneles (kad popierius būtų išlindęs iš formos apie 6 cm).
Į dubenį supilkite želės miltelius, užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol želė visiškai ištirps. Tada įpilkite šalto vandens ir išmaišykite. Želę pastatykite į šaldytuvą, svarbu, kad ji ne sustingtų, o tik lengvai apstingtų iki drebučių konsistencijos. Vis ištraukite iš šaldytuvo ir pamaišykite. Tada želę ištraukite iš šaldytuvo ir pastatykite kambario temperatūroje.
Pasiruoškite vaisius ir uogas.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standumo. Pamažu sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite su šluotele. Tada sudėkite želę ir viską gerai išmaišykite su šluotele. Suberkite uogas ir vaisius, išmaišykite.
Į torto formą dėkite vieną biskvitą, supilkite pusę kremo, išlyginkite, dėkite kitą biskvitą ir supilkite likusį kremą, išlyginkite su mentele.
Tortą pastatykite į šaldytuvą visiškai sustingti bent 4 valandoms arba laikykite per naktį.
Visiškai sustingusį tortą išimkite iš torto formos, nuimkite kepimo popierių ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Viršų papuoškite uogomis ir vaisiais pagal fantaziją.