Šį pyragą pagaminti taip paprasta, kad jį iškeps net tie, kurie visiškai nemėgsta gaminti.
8 porcijoms reikės:
- 225 g miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių
- 350 ml pieno
- 60 ml vandens
- 340 g fetos sūrio
- 2 šaukštų sviesto
- alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepimo indą (38 cm skersmens) patepkite sviestu ir pašlakstykite aliejumi. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite 3 min., kol pradės šnypšti, bet dar nedegs.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite vieną kiaušinį, pilkite pieną, išmaišykite. ⅔ gautos tirštos tešlos supilkite į kepimo indą, tolygiai paskleiskite. Ant viršaus užtrupinkite ⅔ fetos.
Likusį kiaušinį išplakite su vandeniu ir sumaišykite su likusia tešla. Suberkite likusią fetą, išmaišykite ir masę užpilkite ant kepimo inde jau supiltos tešlos. Ant viršaus išdėliokite sviesto gabaliukus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje ant apatinių grotelių apie 40 min. Patiekite karštą (skanus ir šaltas).