Reikės:
- 400 g virtų „Dobele“ kietagrūdžių makaronų
- 250 g grybų
- 150 g šoninės
- 5–6 saulėje džiovintų pomidorų
- 1 nedidelio brokolinio kopūsto
- sviesto (formai patepti)
- džiūvėsėlių (formai pabarstyti)
- šiek tiek druskos (makaronams virti)
Padažui reikės:
- 0,5 l pieno
- 1 kiaušinio
- 2 a. š. garstyčių
- druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 100 g puskiečio sūrio
- saujos kietojo sūrio (parmezano)
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite skardą. Ištepkite ją sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kol apskrus. Išimkite ir atidėkite į šoną. Į keptuvę sudėkite smulkintus brokolius ir grybus, šiek tiek pakepinkite. Kai iškeps, sumaišykite su pjaustytais džiovintais pomidorais.
Pieną sumaišykite su kiaušiniu, garstyčiomis, druska, puskiečiu sūriu ir viską gerai išmaišykite.
Daržoves, šoninę ir makaronus sumaišykite. Sudėkite į sviestu ir džiūvėsėliais padengtą kepimo formą ir užpilkite padažu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 minutes. Prieš kepimo pabaigą užberkite kietojo sūrio.
Maisto tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorės Indrės Denisovienės receptas